Navigácia

Obsah

Kárpát - medencei Feltámadási menet 2015

Typ: ostatné
Kárpát - medencei Feltámadási menet 2015 2012-ben már négy ágban haladt végig a Feltámadási menet a Kárpát-medencében. Nagyszerű, nyolcéves sorozat zárult le így.

 Hogy is kezdődött? 2005-ben a magyar együvé tartozás és a krisztusi jövőbe vetett hit megvallásának egy különös módjaként indult el.  Volt olyan év, hogy négy ágon futott végig a Kárpát - medencén, s az ágak Csíksomlyón egyesültek az ökumenizmus jegyében. 

A Feltámadási menet jelvénye, az Árpád-kori motívumú „szárnyas kereszt”. Ez a motívum egyaránt elfogadható megoldás a katolikus és protestáns testvérek számára. Árpád-kori eredetében benne rejlik keresztény/keresztyén egységünk eszméje. Benne rejlik húsvét (kereszt), pünkösd (szárny) szimbolikája is. A jelvényre a résztvevő közösségek egy szalagot köthettek fel. A szalagokon üzenetképpen egy idézet is szerepelt. 

A Feltámadási jelvény 2015. április 18 - án délelőtt 10:00 - ra érkezett a református templomunkba. Nt. Écsi Gyöngyi lekésznőnk hirdetett igét, s az önkormányzat nevében Rancsó Andrea és Hencz Miklós vették át a jelvényt Karaffa Attiláéktól, akik Dunaszerdahelyről érkeztek. A délután folyamán Rancsó Andrea, Ifj.Csintalan István, Tóth Terézia és Rancsó Melinda vitték tovább Karvára, hogy ott is erősítse az összetartozás érzését. 

A jelkép pünkösd hétfőre érkezik meg Csíksomlyóra, s ott helyezik el végegesen a hetényiek üzenetével együtt, melyet egy emlékkönyvbe írtak.

Az eseményen jelen voltak a Mozgássérültek Alapszervezetének, az óvodának, az iskolának és a Villa Heten PT - nak képviselői is.  


Vytvorené: 13. 11. 2017
Posledná aktualizácia: 13. 11. 2017 13:17
Autor: