Navigácia

Obsah

Materská škola

 

Materská škola s vyučovacím jazykom maďarským

Adresa:        946 31 Chotín č. 225

Riaditeľka:    Katalin Gáspár

Telefón:      +421/ 0357786217

E-mail:         ovichotin@pnet.sk

 

Családi sportnap a Hetényi óvodában

2016. június 4-én immár hetedik alkalommal rendezte meg óvodánk a családi sportnapot. Tettük mindezt azért, mert óvodánk nagy hangsúlyt fektet a mozgás szerepére, az egészséges életmód alakítására. Napjainkban megdöbbentően sok az olyan ártalom, betegség, melyet a kevés mozgás okoz, és a felgyorsuló világ is egyre kevesebb időt enged a mozgásban gazdag életmódra.

A szombati napon a gyerekek vidáman érkeztek az oviudvarra, ki testvérével, ki szüleivel, de mire 9 óra lett, megtelt az udvar lelkes gyerekekkel, szülőkkel. Míg a gyülekező tartott, a gyerekek önfeledten játszottak, csúszdáztak, hintáztak, szaladgáltak. Az igazgató néni köszöntött mindenkit, majd két csapatra osztódva elkezdődhetett a verseny. Az óvó nénik is ennek megfelelően szervezték a versenyfeladatokat. A csapatversenyekben  a szülők is főszereplőkké váltak, mégpedig a szülő- illetve szülő-gyermek versenyszámokban, ahol a gyermek saját anyukáját, apukáját vagy éppen testvérét erősítette, de voltak feladatok csak a gyerekek részére is. Olyan gyermek nem volt, ki ne szeretett volna játszani, versenyezni. Félidőben pihenőt tartottunk, majd folytattuk a versenyzést. Nagyon szoros versenyszerű küzdelemben próbálta a két csapat legyőzni egymást. Mindenki vette az akadályokat, a lelkes szülők drukkolása közepette teljesítették a gyerekek a versenyfeladatokat, melyek között  szerepelt futás akadály megkerülésével, vízhordás, mocsárjárás, célba dobás, padon való járás, háton cipelés, kötélhúzás, labdaszedés, s ami a gyerekeknek legjobban tetszett: a talicskában tolás, amit versenyen kívül újra játszottak.

A sportnapon résztvevők méltó jutalma volt a Vadásztársaság jóvoltából elkészült finom gulyás, melyet Tanka Ernő vadász bácsi és a szakács nénik készítettek. A sportnapot támogatta még az ABC és Kondé üzlet is.

A délelőtt hamar eltelt, az időjárás is nekünk kedvezett.  A gyerekek játéka mellett a felnőttek minden gondot otthon hagyva ismerkedtek, beszélgettek, felidézték gyermekkorukat.

Hazamenetelkor minden gyermek és családja oklevelet kapott. Remélem, hogy elmondhatjuk egy nagyon kellemes és vidám délelőttöt töltöttünk együtt.

 

 

                                                                       Gáspár Katalin, az óvoda igazgatónője