Navigácia

Obsah

Fényképverseny kiértékelése

Typ: ostatné
Fényképverseny kiértékelése Tisztelt Hölgyeim, Uraim

Több éven keresztül tanítottam képzőművészetet a helyi alapiskolán, az ógyallai Művészeti Alapiskola képviseletébe.

 Ez idő alat sok diákkal és szüleikkel volt alkalmam megismerkedni.  Rendeztünk közös kiállítást a Lilla galériában. Volt,hogy az órát a faluban tartottuk és a gyerekek  szivesen meséltek a falujukról. Így jobban megismerhettem a falut és picit magaménak is érezhetem  talán. Ezért örömmel fogadtam a felkérést, hogy zsűrizzem „Az én Hetényem“ fotóversenyt.  Nagyon sok fénykép érkezett be a felhívásra. Minden alkotó próbálta saját szemszögéből  bemutatni Hetényt, kedves helyeit. Vannak közös témák, mint a templom, a tó, de megjelent a szőlő,  az aratás, őszi termények. A képeket nézegetve vettem észre,hogy milyen erős a kötődés  a természethez és Hetényen ennek meg is vannak a feltételei. A helyiek régtől a földnek, földből,  földel éltek és úgy látom ez a szeretet megmaradt máig, bár a megélhetés már töbnyire másforrásból  van. Több képen a helyi gyerekeket láttam, mint a falu jövőjének jelképei, a tradíciók folytatói. Persze  nem maradhattak el a gólyák, Hetény jelképe. 
Technikai szempontból néhány képnél van még mit javíttani, de ezen a pályázaton nem ez  volt a fő szempont. Próbáltuk a kollégákkal a témát figyelni, olyat találni, ami Hetényre jellemző és  képzőművészeti értékeket is képvisel. Nem is szeretném tovább húzni az időt,mert már mindneki  biztosan türelmetlenül várj az eredményeket:


3. hely – Christopher Krén „Gólya Sziget“ 
2. hely – Takács Tímea „ Madárijesztők“ 
1. hely – Gál Gábor „Téli csend a nagytónál“ 


A díjazotaknak szívből gratulálok és minden résztvevőnek szeretném megköszönni a részvételt és  további sok alkotó kedvet kívánok. Ki tudja,lehet a jövőben egy hetényi naptárban az ő fényképük is  majd szerepel.

Ógyalla, 2015. szeptember 16-án

Svitek György


Vytvorené: 10. 11. 2017
Posledná aktualizácia: 10. 11. 2017 14:48
Autor: