Navigácia

Obsah

Kopjafa-avató a vadászháznál 2017/ Pamätný stĺp pri dome poľovníkov 2017

Typ: ostatné
Kopjafa-avató a vadászháznál 2017/ Pamätný stĺp pri dome poľovníkov 2017 Tisztelt Jelenlévők!

Minden közösség életében vannak olyan pillanatok, melyek előbbre viszik szellemiségét, megerősítik az egymáshoz való tartozás érzését.

 Ez a mai nap, pillanat is olyan. A hetényi vadásztársaság tagjai is megbizonyosodhattak arról, hogy egy nagyobb, hatalmasabb, erősebb, segít rajtuk. Ez az erő pedig a közösségben rejlik. Őszintén kívánom, hogy ez a csapatszellem sokáig éljen, ne csak vadászaink örömére, hanem legyen példa minden hetényi előtt. Szeretettel emlékezzünk mindazokra is, akik valaha ennek a közösségnek a tagjai voltak. Tisztelet emlékük előtt!

Ing. Magyari Ferenc, polgármester

 

Tisztelt Jelenlévők, kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntöm Önöket e számunkra fontos és rendhagyó napon.

Vadásztársaságunk több mint 50 évvel ezelőtt alakult. Hitvallásunkat leginkább egy idézettel lehetne jellemezni:

„Akármilyen is a vadász, először legyen - ember! Ember, akit nem az ölés, a pusztítás élvezete hajt,...Akinek szívós kitartása, fáradhatatlansága, bátorsága, szerénysége  mögött a természet és minden élőlény  iránt meleg szeretet árad.”

A társaságunk tagsága közötti  jó emberi kapcsolatok indítottak minket arra, hogy az egymás iránt tiszteletet valamilyen formába véssük. Hisz, az egymás iránt érzett megbescsülés nem szűnik meg akkor sem, ha tagjaink eltávoznak az élők sorából. Továbbra is gondolunk rájuk, gondolunk velük. Hencz Szabolcs segítségével ez a gondolat ma megvalósul. Kopjafánkra azoknak a vadászoknak a nevei kerültek fel, akik testi valójukban közöttünk ugyan már nincsenek, de aktívan kivették részüket a vadásztársaság életéből ezáltal nyomot hagytak mindannyiunkban. Rájuk emlékezünk, hisz egy ember addig él, míg emléke el nem halványul.

Tisztelettel kérem Magyari Ferenc polgármester urat, hogy mondja el köszöntőjét.

Most pedig felkérem Nagytiszteletű Palcsó Attila lekész urat, hogy áldja meg az emlékoszlopot.

 

Csintalan Csaba, a Vadásztársaság elnöke

 

 

Vytvorené: 10. 11. 2017
Posledná aktualizácia: 10. 11. 2017 14:43
Autor: